ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ........ ΕΡΓΑ


Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί θα μπουν στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων. Αυτό αποφασίστηκε , μεταξύ άλλων χθες, στη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασταυρώσεις θα αφορούν τα ακόλουθα: - για τους γιατρούς θα διασταυρώνονται τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία και αυτά που προκύπτουν από τις αμοιβές που δηλώνουν τα νοσοκομεία, στα οποία εργάζονται - για τους δικηγόρους θα γίνεται διασταύρωση των εισοδημάτων τους με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους δικηγορικούς συλλόγους, σχετικά με τα έξοδα παραστάσεων και τα παράβολα - για τους μηχανικούς θα γίνονται διασταυρώσεις των εισοδημάτων τους με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα Επιμελητήρια για τις αμοιβές τους.
Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα διασταυρώσεων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις επιχειρηματικές αμοιβές που έλαβαν φυσικά πρόσωπα ως ομόρρυθμα μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών και κοινωνίας κληρονομικού δικαίου, στις οποίες μεταξύ των κοινωνών περιλαμβάνονται και ανήλικα μέλη. Όπως διαπιστώθηκε, πλήθος φορολογουμένων αν και έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή από την εταιρεία στην οποία συμμετείχαν, δεν δήλωσαν ή δήλωσαν μέρος της αμοιβής αυτής, στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Η κυβέρνηση άργησε να ασχοληθεί συστηματικά και σοβαρά με τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. «Μεγάλες» εφορίες παραμένουν χωρίς Διευθυντές, ενώ πολλές φορολογικές υποθέσεις παραμένουν στα ράφια των αρμόδιων υπηρεσιών. Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας ή αδιαφορίας. Όχι μόνο γιατί η κρατική μηχανή χρειάζεται άμεσα έσοδα για να μειώσει τα ελλείμματά της, αλλά και διότι θα χρειαστεί πόρους για να προχωρήσει στην πολυπόθητη ανάπτυξη, χωρίς την οποία, η επερχόμενη ύφεση θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία.
Μέσα σ’ αυτό το γκρίζο τοπίο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιά δικαιολογία να ολιγωρήσει σε προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Στην παρούσα φάση απαιτείται αποφασιστικότητα και ικανότητα. Η εικόνα αυτή δεν αντιμετωπίζεται με τα εβδομαδιαία πυροτεχνήματα για στοιχεία που ανακαλύπτονται μέσα από διασταυρώσεις κάποιων οι οποίοι χρωστούν στο κράτος. Πρέπει να «μπουν» χρήματα στα κρατικά ταμεία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την άμεση εκκαθάριση των φορολογικών υποθέσεων, που εκτός από την αύξηση των εσόδων για το κράτος, θα επιφέρει σε περίοδο που το χρειαζόμαστε όλοι, το «περί δικαίου αίσθημα» ότι όλοι βρε αδελφέ αρχίζουν να πληρώνουν…….. Ζητούνται πράξεις όχι διαπιστώσεις και λόγια………….

Σχόλια