Η Ελλάδα πρέπει να έχει επόμενη μέρα με η χωρίς Τσίπρα ...



Γράφει ο Επιμηθέας


Τι πήρε ο Τσίπρας από το ταξίδι στη Ρωσία; Ουσιαστικά τίποτα. Υποσχέσεις  για μελλοντικά κέρδη, μια εικόνα Αγίου και μια συμφωνία για τα 1000 χρόνια μοναχισμού στο Άγιο Όρος. Συμφωνίες δεν έγιναν. Ο Πρωθυπουργός  επιστρέφει  στην Ελλάδα με άδεια χέρια, αλλά έχοντας κάνει τεράστια δώρα στον Πούτιν. Το πρώτο είναι ότι ο Πούτιν προώθησε τον δικό του αγωγό που θα είναι ανταγωνιστικός στον ΤΑΡ και το δεύτερο είναι ότι έβαλε τον Τσίπρα να πιέζει τους Ευρωπαίους για άρση του εμπάργκο. Με απλά λόγια, όπως έγραψαν και οι FT, πρόκειται για μια διπλωματική νίκη του Πούτιν χωρίς κανένα κόστος.
Ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας στην Αθήνα θα βρεθεί και πάλι απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε οι προσδοκίες για τους Ρώσους που θα μας σώσουν.
Ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Β. Πούτιν είπε ότι, δεν ζητά οικονομική βοήθεια από καμία χώρα εκτός ευρωζώνης, αφού το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή. Αυτό που δεν είπε είναι ότι, το ευρωπαϊκό πλαίσιο έχει κανόνες και ότι υπάρχουν δανειακοί όροι για τις υπερχρεωμένες χώρες οι οποίοι δεν αλλάζουν ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών σε κάθε χώρα, αλλά καθορίζονται από τα δημοσιονομικά στοιχεία.
Η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι θα δοθεί πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα πέρα και ανεξάρτητα από το τι λένε οι αριθμοί, οι οποίοι είναι αμείλικτοι, μας έχει στοιχίσει ήδη πολύ. Δημιουργικές ασάφειες, παλινωδίες και καθυστερήσεις, έχουν οδηγήσει τη διαπραγμάτευση ένα βήμα  πριν την καταστροφή. Χάθηκε πολύς χρόνος με το προσπαθεί η Κυβέρνηση να παίζει με την ονοματολογία προσπαθώντας να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Πρέπει άμεσα να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την τον «έντιμο συμβιβασμό» και να αφήσει πίσω τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Το γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να πείσει την αριστερή του πτέρυγα και κυρίως τους ψηφοφόρους της, ότι τίποτα από αυτά που έλεγε δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά η Ελλάδα πρέπει να έχει επόμενη μέρα με η χωρίς Τσίπρα…  λίγο μας νοιάζει .
Επείγει μια στροφή που δεν θα είναι για το θεαθήναι αλλά επί της ουσίας. Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι  μέρες που μένουν είναι ελάχιστες. Το ατύχημα κάθε μέρα που περνά έρχεται όλο και πιο κοντά
Ο Θεός να μας βοηθάει μέρες που είναι …. από τη δημιουργική ασαφή διαπραγμάτευση της «πρώτης αριστερής ελληνικής κυβέρνησης».

Σχόλια