ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ OIKONOMIKH ΚΡΙΣΗ ;

Σε σύγχυση βρίσκονται οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί όσον αφορά την χρηματοοικονομική κρίση. Ενώ μόλις χθες με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) Ντομινίκ Στρος-Καν προέβλεπε ότι είναι πιθανόν να έρθει η οικονομική ανάκαμψη τρεις μήνες νωρίτερα, σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν σε συνέντευξή του στο BBC προβλέπει νέα χρηματοοικονομική κρίση. «Η κρίση θα επαναληφθεί, αλλά θα είναι διαφορετική», δήλωσε, σημειώνοντας ωστόσο πως η έξοδος από τη σημερινή ύφεση, αν και θα είναι δύσκολη, τελικά θα επιτευχθεί. «Οι οικονομικές κρίσεις είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά προέρχονται από μια ουσιαστικά πηγή. Αυτή είναι η ακατάσβεστη δίψα των ανθρώπων , όταν βιώνουν μεγάλες περιόδους ευημερίας, να θεωρούν δεδομένο ότι αυτές θα συνεχιστούν», τόνισε ο Γκρίνσπαν.
Αναφερόμενος επίσης στη βρετανική οικονομία, η οποία δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την παγκόσμια ύφεση, εκτίμησε ότι η ανάκαμψή της θα είναι αργή.
Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, επανέλαβε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει ακόμη. «……... Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να πούμε ότι η κρίση έχει περάσει ……..», δήλωσε ο Τρισέ, τονίζοντας την ανάγκη για αξιόπιστα σχέδια επιστροφής σε διατηρήσιμες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές.
Εσείς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαλέξετε πιο σενάριο είναι πιο κοντά σε σας. Προσωπικά εμείς φύση αισιόδοξοι πιστεύουμε (ή θέλουμε να πιστεύουμε), ότι όλα τα «κακά είναι πίσω……»

Σχόλια