Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσης Χιόνης ανέφερε ότι θα χρειαστούμε επιπρόσθετα μέτρα, γιατί τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των προβλεπομένων, και συνέχισε λέγοντας πως δεν γνωρίζει κατά πόσο η ελληνική κοινωνία μπορεί να αφομοιώσει αυτά τα μέτρα.
Πρόσθεσε δε ότι η κρίση θα είναι μακροχρόνια και δεν θα λήξει σε λίγους μήνες και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι Έλληνες.
Ο κ. Χιόνης σημείωσε ότι ορθώς πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας.
«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η εγγύηση ενός υπερεθνικού ή εθνικού οργανισμού για να δανείζεται με ικανοποιητικό επιτόκιο. Η Κομισιόν δεν έχει τους ανάλογους πόρους. Το spread Γερμανίας – Ελλάδας κάποιος θα πρέπει να το πληρώσει» επισήμανε.
Για το γεγονός ότι τα spreads δεν μειώθηκαν ικανοποιητικά μετά τις συναντήσεις Παπανδρέου με τους κ. Σαρκοζί, Μέρκελ και Ομπάμα ο καθηγητής τόνισε ότι «οι αγορές δεν καταλαβαίνουν από λόγια, καταλαβαίνουν από έργα. Κάποιοι έχουν επιφυλάξεις ότι οι συναντήσεις και οι δηλώσεις στήριξης θα μετουσιωθούν σε ρευστότητα για την Ελλάδα».

Σχόλια