ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ & ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι τα στοιχεία της Ελλάδας για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009 θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω αυτόν το μήνα, μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Eurostat.
Ως προς το ύψος της αναθεώρησης ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθός της ενώ ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν να προκύψει και αναθεώρηση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν το επιβεβαίωσε χωρίς, όμως, και να το αποκλείει. Συγκεκριμένα απαντώντας ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε ερώτηση για το αν μπορεί να αποκλείσει αναθεώρηση του μνημονίου, ανέφερε ότι “είναι νωρίς να πούμε αν θα υπάρξει αναθεώρηση του μνημονίου”. Η αποστολή τέλος και άλλων εμπειρογνωμόνων δέκα τον αριθμό δείχνει ότι η τρόικα συνεχίζει να μην εμπιστεύεται τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.
Την ώρα που η κυβέρνηση τονίζει ότι η αύξηση του ελλείμματος του έτους 2009, σε επίπεδα αισθητά υψηλότερα του 13,8% που είναι η τελευταία εκτίμηση, δεν θα επιφέρει νέα μέτρα.
Να το πιστέψουμε;;

Σχόλια