ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ.... ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ


Για άλλη μία φορά, τελείωσαν οι εργασίες μιας ακόμη εξεταστικής επιτροπής και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε και μιλάμε για την περίπτωση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για αρκετούς μήνες και το αποτέλεσμα, τέσσερα πορίσματα για να διαλέξει ο καθένας τι του ταιριάζει.
Το πρόβλημα ξεκινά από το νόμο περί ευθύνης ή καλύτερα μη ευθύνης υπουργών, ο οποίος ουσιαστικά κάνει τους βουλευτές – πολιτικούς κατήγορους και τη Βουλή Δικαστήριο. Ένας νόμος που δεν επιτρέπει από την αρχή η υπόθεση να πάρει το δρόμο προς την δικαιοσύνη. Να ερευνήσει αυτή, να απονείμει κατηγορίες και να δικάσει αν χρειαστεί τους πολιτικούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Βλέποντας την πιθανότητα η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., κάποιοι υπουργοί της να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου, προχώρησε στη διακοπή των εργασιών της Βουλής, με στόχο την παραγραφή των όποιων αδικημάτων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλα τα κόμματα αλλά ιδιαιτέρως τα δύο «μεγάλα» χρησιμοποίησαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για πολιτικούς λόγους. Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χθες να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο πέντε πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας επιμένοντας ότι τα αδικήματα που διέπραξαν δεν έχουν παραγραφεί και κατηγορεί τους πέντε υπουργούς για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, χωρίς να υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία. Η Νέα Δημοκρατία αφού πρώτα αποχώρησε από την επιτροπή στην συνέχεια και για λόγους καθαρά εσωκομματικούς απεφάνθη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο θέλοντας να μας πείσει ότι μια ομάδα μοναχών απεφάσισε από μόνη να μετατρέψει την μονή σε εταιρεία Real Estate και να ανταλλάξει το νερό μίας λίμνης με Δημοσία κτίρια χωρίς την παραμικρή βοήθεια της τότε πολιτικής ηγεσίας. Δηλαδή συντελέστηκε ένα νέο θαύμα. Άρα δεν υπάρχει σκάνδαλο και όλα είναι πολιτικές διώξεις.
Είναι πραγματικά οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία να βλέπει τα κόμματα στο τέλος αυτής της διαδικασίας να καταγγέλλουν, το ένα το άλλο, να απαλλάσσουν τους δικούς τους ή να βγάζουν πορίσματα χωρίς καμία αξία με μοναδικό στόχο, όχι η αλήθεια, αλλά την παραποίησή και διαστρέβλωση της…. Ένα ακόμα σκάνδαλο, δεν θα είναι σκάνδαλο. Έλεος πια και η κοροϊδία έχει τα όρια της…..

Σχόλια