ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Θετικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό για την προοπτική υλοποίηση του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη προτείνοντας τη δημιουργία ομάδας εργασίας, που θα συνεδριάσει έως το τέλος του 2010, έτσι ώστε Ρωσία και Ελλάδα να επεξεργαστούν τη θέση τους, σχετικά με την δυνατότητα εκτέλεσης του έργου.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος χθες σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σματκό, ανέφερε ότι «θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί το σχέδιο, τουλάχιστον πριν γίνουν γνωστά τα συμπεράσματα της διεθνούς περιβαλλοντικής μελέτης για τον αγωγό», προβλέποντας ότι «τα συμπεράσματα της μελέτης θα είναι αρνητικά…». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους «κινδύνους» που ενδέχεται να υπάρξουν από την κατασκευή του αγωγού λόγω του γεγονότος ότι «ο κόλπος του Μπουργκάς είναι μικρός, και ο αγωγός θα περάσει μέσα από δασική προστατευόμενη έκταση».
Τέλος αναφέρθηκε στους φόβους του ότι μια ενδεχόμενη διαρροή πετρελαίου μπορεί να αποβεί μοιραίο χτύπημα για τον βουλγάρικο τουρισμό στην Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Σχόλια