FT : ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ


Οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα αναφέρονται στη βελτίωση που σημειώνεται στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, με τη μείωση των επιτοκίων και την αύξηση της τιμής τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Gary Jenkins, επικεφαλής της Διεύθυνσης Σταθερού Εισοδήματος της Evolution Securities «Η Ελλάδα εξέπληξε τους επενδυτές, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία. Επίσης, βοήθησαν η δήλωση της Κίνας ότι θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα και του ΔΝΤ για την παράταση της εξόφλησης του δανείου».
Χαρακτηριστικά αναφέρει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα «Αυξάνεται η εμπιστοσύνη ότι η Αθήνα θα μπορέσει να αλλάξει την πορεία της οικονομίας» και προσθέτει ότι η ελληνική αγορά ομολόγων είχε το προηγούμενο τρίμηνο την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη. Οι τιμές των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 10% από τις 30 Ιουνίου, ενώ τα επιτόκια τους μειώθηκαν κατά 13%. Η συνολική απόδοση των ελληνικών ομολόγων από τις 30 Ιουνίου έφθασε το 8%, ενώ το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων μειώθηκε από τις 24 Σεπτεμβρίου κατά 1,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 8,94%.

*Πηγή στοιχείων ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια