ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Με τον τίτλο «Καθαρή σπατάλη», το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παρουσιάζει την συνέντευξη του διάσημου οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπίνι, ο οποίος μεταξύ άλλων υπενθυμίζει την ευθύνη της Γερμανίας στη διαδικασία διάσωσης των χωρών - μελών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που πλήττονται αυτήντην στιγμή από την κρίση του χρέους. 
Αναφέρει συγκεκριμένα: «…Όλες οι λύσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Σε όλες θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου..», και συνεχίζει «… Ασφαλώς η ΕΕ μπορεί να επαφίεται στο ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να κάνει τη βρώμικη δουλειά  και να αγοράζει ομόλογα από τις προβληματικές χώρες. Θα ήταν όμως καλύτερα οι πολιτικοί να δραστηριοποιηθούν για να αυξήσουν το πλαφόν του μηχανισμού στήριξης, να καθιερώσουν ευρωομόλογα ή και να συστήσουν ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.».  
Τέλος, ο Αμερικανός οικονομολόγος συστήνει στη Γερμανία να αναβάλει το αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα λιτότητας, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά και η οικονομική ανάπτυξη.

Σχόλια