ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μ. ΛΑΝΤΕΝ;

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες αρχίζουν να αμφισβητούν κατά πόσο ήταν νόμιμη η επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν και φοβούνται πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες ως αντίποινα. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Χ. Σμιτ. Ο πρώην καγκελάριος Χ. Σμιτ χαρακτηρίζει την εξόντωση του Μ. Λάντεν, δίκοπο μαχαίρι.
Αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του: «Η εκτέλεσή του Μπιν Λάντεν στο έδαφος μιας κυρίαρχης ώρας, του Πακιστάν, συνιστά αναμφίβολα παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και συνεχίζει «δεδομένου ότι επικρατεί αναταραχή σε ολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο, η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει συνέπειες προειδοποιεί ο Χ. Σμιτ. Αφετέρου βέβαια, αντιλαμβάνεται και ο ίδιος τη σημασία της εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Αντιλαμβάνομαι απολύτως το αίσθημα θριάμβου των Αμερικανών».
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται και ο Γερμανός πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων, Κρίστιαν Στρέμπελε. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «… εάν ήταν μια επιχείρηση που είχε στόχο την εξόντωση του Μπιν Λάντεν, τότε πρόκειται για μια πρωτοφανή εκτέλεση που δεν συνάδει με το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο. Θα ήταν προτιμότερο, να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να διαφωτιστεί ο ρόλος του ιδίου και ο ρόλος της Αλ Κάιντα».
Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό στην κοινή γνώμη. Ήθελαν να τον δικάσουν με ότι θα σήμαινε αυτό;



Σχόλια