Financial Times: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει

Αντιμέτωπη με έναν νέο γύρο παρακινδυνευμένων πολιτικών για το δανειακό πακέτο της Ελλάδας βρίσκεται η Ευρωζώνη, αφότου οι διεθνείς πιστωτές απέτυχαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους αναφορικά με τον τρόπο μείωσης των επιπέδων του ελληνικού χρέους, ωθώντας τη χώρα επικίνδυνα προς τη χρεοκοπία, γράφουν σήμερα οι Financial Times.
Αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα ολοκληρωνόταν το νέο πρόγραμμα, που δίνει στην Ελλάδα επιμήκυνση της διάσωσης για δύο ακόμη χρόνια, ως το 2016 και θα γινόταν η εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. που αναζητά απεγνωσμένα η Αθήνα θα καθυστερήσει, προσθέτει το δημοσίευμα.
Ομως, σύμφωνα με αξιωματούχους προσκείμενους στις διαπραγματεύσεις, οι διεθνείς δανειστές απέχουν ακόμη κατά πολύ από το πόση ελάφρυνση χρέους χρειάζεται ακόμη η Ελλάδα, καθώς επίσης και το ποιος θα επωμιστεί τις απώλειες από τις μειωμένες αποπληρωμές.
«Είναι απολύτως εμφανές ότι θα χρειαστεί ακόμη ένας γύρος διαπραγματεύσεων μετά από αυτές της Δευτέρας. Υπάρχει μία σειρά ζητημάτων που ακόμη πρέπει να λυθούν», δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες. Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματευτές ισχυρίστηκαν ότι γεφυρώνουν τις διαφορές τους, ο χρόνος τελειώνει.
Σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους, τόσο το ΔΝΤ, όσο και Κομισιόν, δύο εκ των μελών της τρόικας, βρίσκονται «στα χαρακώματα» αναφορικά με το ρυθμό της μείωσης του ελληνικού χρέους.

imerisia.gr / ft.com

Σχόλια