ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ "ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ"......

Γράφει ο Επιμηθέας

Την Παρασκευή εγκρίθηκε και τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ η τρίτη δόση του δανείου ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ -το ΔΝΤ παρέχει τα 30 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. που έχουν εγκρίνει μαζί με την Ε.Ε. προς την Ελλάδα-.
Από το περιεχόμενο της έκθεσης των ελεγκτών του ΔΝΤ, που συνοδεύει την έγκριση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου προκύπτει, ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι μόνο η αρχή. Στην προσπάθεια της τροικα τα να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι δανειστές της χώρας μας προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό για νέα έκτακτα μέτρα πολυετούς δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μας είχε προειδοποιήσει άλλωστε ο Στρος Καν στην τελευταία του επίσκεψη στην χώρα μας, ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα και τα χειρότερα έπονται τα επόμενα δύο χρόνια. Ποια όμως είναι τα χειρότερα; Αν κανείς ανατρέξει στις σελίδες της έκθεσης των ελεγκτών του ΔΝΤ, αποκαλύπτονται όλα τα νέα μέτρα. Μεταξύ άλλων είναι:........

Περικοπές σε όλα τα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα ακόμη και σε αυτούς με πολύ χαμηλά ατομικό εισόδημα, αύξηση του χρόνου εργασίας και ταυτόχρονη νέα μείωση αποδοχών για 750.000 περίπου υπαλλήλους του Δημοσίου και ριζική αλλαγή του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, νέες περικοπές επιδομάτων στις ΔΕΚΟ κατάργηση 200-300 δημοσίων οργανισμών (σωστό αρκεί να μην σιυνοδευτεί με απολύσεις) δραστική μείωση προσωπικού και πώληση όσων δεν είναι στρατηγικής σημασίας για το κράτος, αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ με μεταφορά σε συντελεστή ΦΠΑ 23% πολλών προϊόντων και υπηρεσιών, αύξηση της φορολογίας εισοδήματος για όλες τις εταιρίες και τέλος μαζικές πωλήσεις κρατικών ακινήτων.
ΑΥΤΟ το νέο πακέτο μέτρων θα συμφωνηθεί τον Μάρτιο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία . Τότε θα αποφασιστεί και η πληρωμή της τέταρτης δόσης αλλά και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Η συνέχιση αυτής της αδιέξοδης πολιτικής για την κοινωνία και την οικονομία, το μόνο που θα καταφέρει είναι να φέρει ακόμη πιο κοντά την χώρα μας στη χρεοκοπία. Το μαρτύριο δεν φαίνεται να έχει τέλος. Δεν ξέρω αν όλα αυτά γίνονται για την σωτηρία της Ελλάδος, το μόνο σίγουρο είναι και να ακόμη σωθεί η Ελλάδα δεν θα υπάρχουν Έλληνες, σύντροφοι.

Σχόλια