ΤΑ 'ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΤΕΡΑ;

Η Έλενα Ακρίτα "ξαναχτύπησε" το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου,  από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με ένα άρθρο που "σπάει" κόκαλα και  μας βάζει όλους προ των ευθυνών μας. Παραθέτουμε την αρχή … και το τέλος …

«'Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους'. Πιάστηκε ο αποτέτοιος μας στην πολυθρόνα. Βούλιαξαν οι σομιέδες, ξέβαψε η κλάρα, ξεγοφιάστηκαν τα χερούλια. Θα κάνουμε να σηκωθούμε και θα μας πάρει η πολυθρόνα στο κατόπι. Στερητικό θα πάθει το έπιπλο. Γιατί, άμα σηκώνεσαι μια φορά στα 10 χρόνια, πας για κατούρημα και ξαναπαρκάρεις μπροστά στην τηλεόραση, μην απορείς μετά που η χώρα σου έγινε αυθαίρετο. Και δεν φταίει η πολυθρόνα. Φταις εσύ! …..»

«… Τα 'μαθες τα νέα, πατέρα; Ο κόσμος - σιγά αλλά σταθερά - έχει αρχίσει και αντιδρά. Και θυμώνει. Κι αγριεύει. Και σηκώνεται απ' τις καρέκλες. Και βγαίνει στους δρόμους. Και παλεύει. Και διεκδικεί. Και συμμετέχει.
Γιατί δεν γουστάρει να αποφασίζουν πριν από μας για μας. Γιατί δεν γουστάρει «το κάθε κόμμα να μας τραβάει απ' το μανίκι». Γιατί δεν πιστεύει κανέναν και τίποτα. Γιατί του λιανίσανε το μέλλον του παιδιού του. Γιατί τον ξεφτιλίζουνε. Γιατί τον εξαθλιώνουνε. Γιατί όλα έχουν ένα όριο. Κι ο δικομματισμός - πρωτίστως - στην Ελλάδα αυτό το όριο το πέρασε. Και το προσπέρασε. Προ πολλού…
Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους… Γιατί αν βουλιάξουμε κι άλλο στην ξεφτι(λι)σμένη πολυθρόνα - τότε η ευθύνη δεν είναι της πολυθρόνας… Η ευθύνη είναι δική μας!»

Σχόλια