ΠΕΝΤΕ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Με επίκεντρο τον άνθρωπο στο ΠΑΣΟΚ προωθούνε πέντε βασικούς στόχους που θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης . Σήμερα όσο πότε το ΠΑΣΟΚ καλείται να απαντήσει πειστικά σε μια σειρά ζητημάτων των όσο αφορά την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, το περιβάλλον, την παιδεία και την ανάπτυξη του τόπου. Είναι οι Πέντε Εθνικοί Στόχοι, όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούν στελέχη του Κινήματος. Μέσα από την υλοποίηση αυτών περνά και η επιτυχία του προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Εξωτερική πολιτική που δίνει φωνή στον Έλληνα . Μια εξωτερική πολιτική που να παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις, να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια, να διατρανώνει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.
Ανάπτυξη βασισμένη στον άνθρωπο. Φρένο στη διασπάθιση των πόρων, την απαξίωση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων μας, την υποβάθμιση του φυσικού πολιτισμικού, αλλά και του ανθρώπινου πλούτου της πατρίδας μας. Προώθηση του νέου πρότυπου οικονομικής ανάπτυξης: Την «Πράσινη Ανάπτυξη».
Παιδεία με ποιότητα, γνώση για όλους. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα αληθινά δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη δια βίου εκπαίδευση, στην τεχνολογία, στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων.
Κοινωνικό κράτος που να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών. Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών, απέναντι στη λογική που παρουσιάζει την υγεία και την πρόνοια ως προνόμια των λίγων και την ανασφάλεια ως φυσική κατάσταση των πολλών, το ΠΑΣΟΚ προτάσσει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Δημιουργείται ένα κοινωνικό δίκτυο που διασφαλίζει σε όλους αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη. Απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό των προηγούμενων χρόνων είναι ανάγκη να οικοδομησεί ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που να σέβεται, προστατεύει, στηρίζει τον πολίτη.

Σχόλια