ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γκάφα τεραστίων διαστάσεων διέπραξε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Μega. Ενώ επέμενε ότι η οικονομική πολιτική του είναι «μονόδρομος», εμφανίστηκε να αγνοεί τα αποτελέσματά της και, το βασικότερο, ότι με τη θέσπιση του ΕΤΑΚ ευνοείται η μεγάλη ακίνητη περιουσία!
Σε ερώτηση του Γ. Πρετεντέρη για τη μείωση της φορολόγησης των ακινήτων μεγάλης αξίας που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή του, ο Κων. Καραμανλής επιχείρησε να τον διαψεύσει τον λέγοντας μάλιστα ότι «μαθηματικά δεν βγαίνει»!
«Επί φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, για ένα σπίτι ενός εκατομμυρίου ο φόρος ήταν 4.376 ευρώ. Το ίδιο σπίτι επί Ν.Δ., επί των ημερών σας, πληρώνει φόρο 800 ευρώ», ανέφερε ο δημοσιογράφος.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Κων. Καραμανλής: Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.
Γ. Πρετεντέρης: Με το ΕΤΑΚ το υπολογίσανε.
Κ. Καραμανλής: Αποκλείεται. Μαθηματικά δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δεν βγαίνει.
Από τους υπολογισμούς που κάναμε αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ. έχει μειώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα- σε σχέση με την περίοδο του ΠΑΣΟΚ- τους φόρους για τα πολύ ακριβά σπίτια, διαχέοντας μέσω του ΕΤΑΚ τα βάρη σε πολύ μεγάλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων, που πριν δεν επιβαρύνονταν φορολογικά.
Η πρωθυπουργική γκάφα μούδιασε τα στελέχη της Ν.Δ., πολύ περισσότερο γιατί συνδυάστηκε και με τα «μηνύματα ηττοπάθειας», που εξέπεμψε ο κ. Καραμανλής.

Σχόλια