ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας το οικονομικό πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση του κράτους της πελατειακής σπατάλης και των αδιαφανών οικονομικών συναλλαγών.
Μερικές από τις βασικές κατευθύνσεις των οικονομικών μέτρων θα είναι:

-Παροχή ρευστότητας στα νοικοκυριά και την αγορά,
-αλλαγή φορολογικού,
-περιστολή κρατικών δαπανών
-η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων,
-η παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις για επέκταση δραστηριοτήτων με δημιουργία θέσεων εργασίας,
-ο περιορισμός των προσλήψεων στο δημόσιο
-η περιστολή των δαπανών του κράτους,
-η χορήγηση ονομαστικών αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό,
-η ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων και
-η δραστηριοποίηση του «ΣΔΟΕ»

Στόχος της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι να προκαλέσει ένα θετικό σοκ στην οικονομία «για να πάρει μπροστά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη του Κινήματος. Ένα πρόβλημα που σίγουρα δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν είναι αυτό της χρεοκοπίας της χώρας, ένα ενδεχόμενο το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο. Επιτελείς του Προέδρου πιστεύουν πως «μπορούν να έχουν τον πολιτικό χρόνο που χρειάζεται η χώρα για τις κατάλληλες εκείνες διορθωτικές κινήσεις. Σκοπός της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι την επόμενη μέρα να είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις, και οι μισθοί στον δημόσιο τομέα καθώς και η φερεγγυότητα της χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και απέναντι σε αυτούς που μας δανείζουν.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση παλαιών δανείων, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει πολιτική συνεννόηση με την Κομισιον ώστε να προσαρμοστεί στις επιταγές της με σχετική άνεση χρόνου.

Σχόλια