ΦΡΕΣΚΑ "ΜΥΑΛΑ"

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους βλέπω να συναθροίζονται στα πασοκικά στέκια γύρω από το Κολωνάκι και την Βουκουρεστίου. Είναι πρώην στελέχη του κόμματος που κατείχαν κάποτε κρατικές θέσεις. Συζητώντας μαζί τους μου λένε ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν εκ νέου τα ηνία του «κράτους».
Ελπίζω πως θα γίνουν πραγματικότητα αυτά που λένε στο ΠΑΣΟΚ και οι συγκεκριμένοι καρεκλοκένταυροι του παρελθόντος, είτε προέρχονται από το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ, το εκσυγχρονιστικό ή αυτοί που έχουν διεισδύσει κοντά στην σημερινή ηγεσία του Κινήματος (είδαμε μερικούς από αυτούς στην Θεσσαλονίκη) να μην έχουν θέση στο «κάδρο» του νέου ΠΑΣΟΚ, όπως το οραματίζεται και το θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πολύ σωστά ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου τους έστειλε το μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά : «Βλέπουμε σε όλη τη χώρα ορισμένα στελέχη του κόμματος που είχαν κάποτε κρατικές θέσεις, να ετοιμάζονται να επανακάμψουν» και προσέθεσε, «εμείς λέμε το πολύ απλό: θα κριθούν όλοι εκ του μηδενός και μια γενική αρχή- εγώ δεν λέω ότι δε θα υπάρξει καμία εξαίρεση από τη γενική αρχή, αλλά ξεκινάμε με μια γενική αρχή - ουδείς στη θέση που κατείχε και πριν».
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην αυριανή κυβέρνηση δεν έχουν θέση τέτοιου είδους φαινόμενα. Η στελέχωση του κράτους πρέπει να γίνει από ανθρώπους με φρέσκα «μυαλά», σύγχρονες αντιλήψεις και μακριά από παλαιοκομματικούς μηχανισμούς.

Σχόλια