ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ Ν.Δ.

Μεγαλώνει το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία όπως δείχνουν και οι νέες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά την παρουσία των κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό από 34,9% - 37,6%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστά από 29% - 29,7%, με τη διαφορά να βρίσκεται μεταξύ του 5,9% και 7,9%. Το ΚΚΕ, σύμφωνα με την ίδιες έρευνες, είναι σταθερά τρίτο κόμμα με ποσοστό από 6,5% - 7,5%, ενώ τέταρτο κόμμα ο ΛΑΟΣ με τα ποσοστά του να βρίσκονται γύρω στο 5,5%. Σε πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει τα ποσοστό του να συρρικνώνεται στο 3% με κίνδυνο να μην εισέλθει στην νέα Βουλή, ενώ οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι κάτω από το όριο εισόδου, με ποσοστό 2,4%.
Η συσπείρωση της ΝΔ ανέβηκε στο 64,1% (από 60%) εξακολουθεί όμως να έχει μεγάλες απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ (9%) και προς το ΛΑΟΣ (6%). Υψηλή, στο 81%, παραμένει η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ με μικρές απώλειες προς τη ΝΔ (2,8%) και σχεδόν μηδενικές προς το ΣΥΡΙΖΑ (0,9%).
Η παρουσία των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων στην 74η ΔΕΘ φαίνεται να βγάζει «νικητή» τον κ. Παπανδρέου, αφού το 54,8% κρίνει συνολικά θετικά την εμφάνισή του. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Καραμανλή ήταν 42%.Ο απόηχος της ΔΕΘ φαίνεται και στη μέτρηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» όπου το προβάδισμα 0,5% του κ. Παπανδρέου στην προηγούμενη μέτρηση της GPO αυξήθηκε στο 2% (Κ. Καραμανλής 35,5% - Γ. Παπανδρέου 37,5%). Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται απολύτως ισοδύναμοι με 35,9%.
Θετική εντύπωση από τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου αποκόμισε το 63,2% των ερωτηθέντων σε έρευνα της MRB . Αντίθετα, σκληρά χαρακτηρίζονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής από το 71,4%, αν και το 63,5% των πολιτών βρίσκει πως είναι απαραίτητα.
Τέλος, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ, τo 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν μάλλον αποτυχημένη, έναντι 23% που τη θεωρεί μάλλον επιτυχημένη. Mάλιστα, στο ποσοστό αυτών που έκαναν λόγο για αποτυχημένη διακυβέρνηση το 44% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Σχόλια