" ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ "

«Αλλάζουμε σελίδα, σε μια εθνική προσπάθεια. Είστε υπουργοί της αλλαγής. Μαζί με τους πολίτες θα γράψουμε τις επόμενες σελίδες της Ιστορίας της χώρας». Με αυτά τα λόγια τελείωσε την ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βασικές προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης , μεταξύ άλλων είναι:
το νοικοκύρεμα των κάκιστων δημοσιονομικών, το υπέρογκο έλλειμμα και τεράστιο δημόσιο χρέος
να μπει εδώ και τώρα μαχαίρι στις σπατάλες
να υπάρξει άμεση στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων
να αναμορφωθεί το πολιτικό σύστημα
να θεσμοθετηθεί νέος εκλογικός νόμος και το νέο Πόθεν Έσχες.
Επίσης, ζήτησε να καταργηθούν όλες οι επιτροπές και να αξιολογηθεί το έργο τους. Εφόσον, κριθεί ότι οι επιτροπές τελούν απολύτως απαραίτητο έργο, τότε θα επανασυσταθούν.
Όσο αφορά την λειτουργία και συνέχεια του κράτους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι : «Δεν ερχόμαστε με ένα πράσινο κράτος να αντικαταστήσουμε το γαλάζιο κράτος»
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι θα υπάρχει διαφάνεια παντού, καθώς ο πολίτες θα ξέρουν πού ξοδεύονται τα λεφτά.
Με την παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Γιώργου Καμίνη, στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι πόρτες του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν ανοιχτές, ο πρωθυπουργός θέλησε να επιβεβαιώσει την προεκλογική ρήση του ΠΑΣΟΚ : «Πρώτα ο Πολίτης».
Οι πρώτες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου κρίνονται μάλλον θετικά . Αποδεικνύεται απόλυτα συνεπής προς τις υποσχέσεις που είχε δώσει. Εμείς απλώς ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και με τις υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο χρόνος είναι εκείνος που θα δείξει αν και σε ποιον βαθμό θα τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τον ίδιο και τα στελέχη του Κινήματος.

Σχόλια