Η ΑΓΟΡΑ ΘΕΛΕΙ "ΚΑΥΣΙΜΑ"

Επιτακτική είναι η ανάγκη να μπούνε καύσιμα στην μηχανή που ακούει στο όνομα «αγορά» . Για την νέα Κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο πρέπει να είναι ο ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με ρευστότητα.
Στα θετικά της Κυβέρνησης είναι ότι χθες διευκρινίσαν από το υπουργείο Οικονομικών ότι «οι δράσεις που αφορούν την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την παροχή ρευστότητας στην οικονομία θα προηγηθούν από κάθε άλλο οικονομικό νομοσχέδιο, προκειμένου ακριβώς να “κινητοποιηθεί” η αγορά και να αντιμετωπιστεί η κρίση».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας , το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να ρίξει άμεσα 3 δισ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικονομίας.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα όπως: έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στις φτωχές οικογένειες (500 έως 1.100 ευρώ), «πάγωμα» των τιμολογίων των ΔEKO για ένα χρόνο, «προικοδότηση» του Ταμείου Αναχρηματοδότησης Επιχειρήσεων, σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας (με προοπτική να φτάσει το 70% του μισθού) και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους ανέργους από το κράτος για 4 χρόνια. Επίσης από τα παραπάνω χρήματα ένα σημαντικό μέρος θα "πάει" σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό (έως 2%).
Με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο -1,5% για το τρέχον έτος, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική, τόσο ιεραρχικά όσο και χρονικά, για τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος.

Σχόλια