ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η EFG

Ο συνδυασμός μιας ισχυρής ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και διατήρησης των επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο ως τα μέσα του 2010 δημιουργούν θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές για τα χρηματιστήρια.
Ο ίδιος συνδυασμός ευνοεί τις αναδυόμενες αγορές και τα εμπορεύματα ειδικά για κλάδους που έχουν ισχυρή συσχέτιση με την ενέργεια και τα βιομηχανικά μέταλλα.
Παρά τη μεγάλη άνοδο που καταγράφηκε από τα χαμηλά του Μαρτίου, οι προοπτικές παραμένουν θετικές καθώς προβλέπεται σημαντική αύξηση των εταιρικών κερδών για το 2010. οι μετοχές να είναι φτηνότερες έναντι των ομολόγων ενώ συνεχίζονται και οι εκροές από τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων με τους επενδυτές να ψάχνουν υψηλότερες επιδόσεις.
Αυτά και άλλα πολλά μπορεί κανείς να διαβάσει στην πρόσφατη έκδοση της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank EFG που αφορά την παγκόσμια οικονομία.
Οι ειδικοί αναλυτές της τράπεζας διαπιστώνουν ότι έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που θα αποδειχθεί μάλιστα πιο δυνατή από ότι αναμενόταν, κυρίως μάλιστα σε χώρες που «επένδυσαν» σε μεγάλα πακέτα στήριξης της οικονομίας όπως οι ΗΠΑ και σε ανοιχτές οικονομίες που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της μεγάλης εξάρτησης τους από το διεθνές εμπόριο, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία. Η τράπεζα εκτιμά ακόμη ότι ο κίνδυνος για μία ύφεση τύπου W, με την παγκόσμια οικονομία να επιβραδύνεται ξανά μέσα στο 2010, είναι πλέον μικρός ενώ ο αποπληθωρισμός δεν φαίνεται να αποτελεί πλέον απειλή.

Σχόλια