ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ...

Σοβαρές αναταράξεις προκαλούν το τελευταίο διάστημα οι κακές εκθέσεις των διεθνών οίκων σχετικά με την προοπτική της ελληνικής οικονομίας για έξοδο από την κρίση. Ψυχραιμία συνιστά η κυβέρνηση, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τόνισε ότι οι δυσμενείς εκθέσεις για την ελληνική οικονομία δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Πρόσθεσε ότι δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε το κλίμα των πιέσεων σε έναν συνδυασμό κερδοσκοπικών κινήσεων, τις οποίες χαρακτήρισε "κλασικές", και της "ανυπομονησίας" των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι επείγονται να δουν αποτελέσματα από την ελληνική οικονομία. Όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχουν σχέση με την έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας, κατάσταση την οποία η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε από την προηγούμενη.
Η κυβέρνηση, πάντως, πρέπει να πείσει τις διεθνείς αγορές και τους εταίρους, όπως έπεισε και τους Έλληνες πολίτες, ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες για ν’ ανατραπεί το αρνητικό κλίμα, να καταδείξει ότι πραγματικά κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και ότι οι διαβεβαιώσεις για ουσιαστικά μέτρα δεν αποτελούν επανάληψη πρακτικών του πρόσφατου παρελθόντος.
Βασικό στοιχείο για την αλλαγή του κλίματος στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους δεν είναι μόνο η απόδειξη ότι υπάρχει σχέδιο και αποφασιστικότητα για μεγάλες τομές στην οικονομική πολιτική της χώρας, αλλά και η προώθηση αλλαγών το ταχύτερο δυνατό.
Δυστυχώς το χάος που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια να χαθεί και άλλος χρόνος. Η κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί, γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν αρκεί ν’ ανακτήσουμε μόνο τη χαμένη μας αξιοπιστία. Πρέπει να επιτύχουμε το ταχύτερο για να αποδείξουμε ότι αυτά που προεκλογικά υποσχεθήκαμε μπορούμε και να τα υλοποιήσουμε ….

Σχόλια