ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Μήνυμα αλλαγής της χώρας απηύθυνε ο πρωθυπουργός, αναπτύσσοντας το τετραετές σχέδιο ανάταξης της οικονομίας με τομές στο Δημόσιο, την μείωση του ελλείμματος, την τιθάσευση του χρέους, αλλά και, ευρύτερα, τη ριζική ανασυγκρότηση της χώρας. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο και αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στις άμεσες αλλαγές περιλαμβάνονται ευρύτατες περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου και φορολογικό μαχαίρι στα bonus των τραπεζικών στελεχών. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι τα ασθενέστερα στρώματα και η μεσαία τάξη θα προστατευθούν και ζήτησε εθνική προσπάθεια, από όλους, για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας προσθέτοντας ότι μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει αποφάσεις που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τα εξής:
• Στο νέο τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβάλει η χώρα μας στην ΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου θα προβλέπεται μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το 2013.
• Φορολόγηση 90% στα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών ιδιωτικών τραπεζών και κατάργησή τους στις κρατικές τράπεζες.
• Πάγωμα για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ στο δημόσιο το 2010.
• Κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και όλων των γραφείων Τύπου τα οποία θα ενσωματωθούν στις πρεσβείες.
• Σύσταση ενιαίας αρχής για τις πληρωμές στο δημόσιο.
• Μείωση των μελών των ΔΣ των ΔΕΚΟ και των μισθών των διοικητών τους τουλάχιστον κατά 10%.
• Φορολόγηση συναλλαγών μέσω off shore εταιριών.
• Πόθεν έσχες στους εφοριακούς και παύση καθηκόντων για όσους δεν δικαιολογούνται επαρκώς τα εισοδήματά τους.
Με την επιλογή των παραπάνω μέτρων ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες και ότι απορρίπτει μια οικονομική πολιτική, που θα θίξει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Επίσης ένας από τους βασικούς άξονες των μέτρων θα είναι η δραστική- και διαρκής- μείωση των κρατικών δαπανών.
Κανείς φαντάζομαι δεν αμφιβάλλει ότι τα μέτρα είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα η Κυβέρνηση είναι να βρει τρόπους εφαρμογής της συγκεκριμένης πολιτικής. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είμαστε βέβαιοι ότι έχουν την πολιτική βούληση να προχωρήσουν στις συγκρούσεις για την πάταξη της η διαφθοράς.
Ταυτοχρόνως και όλοι εμείς ως πολίτες αυτής της χώρας οι κοινωνικοί φορείς σε όλες τους τις εκφράσεις και τα συνδικάτα έχουν υποχρέωση να σταθμίσουν τις δυσκολίες της περιόδου και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και υποχρέωση συμβολής στο μέτρο των δυνάμεων μας.
Τέλος θα επιμείνουμε για ακόμη μία φορά στην άποψη που επανειλημμένα έχουμε γράψει ότι ο χρόνος είναι εκείνος που θα κρίνει το προσωπικό, στοίχημα του Γ. Παπανδρέου για την κρίση αλλά και το μέλλον της χώρας.
Εμείς όπως εχουμε διακηρύξει κατά καιρούς θα βρεθούμε διπλά σ’ αυτή την προσπάθεια γιατί πιστεύουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για να μην χάσει το τραίνο της Ευρώπης..

Σχόλια