ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου διέψευσε τα σενάρια περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω του υπέρογκου δημόσιου χρέους.
"Μειώνουμε το έλλειμμα με συστημικές αλλαγές και σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό εντός τεσσάρων ετών", είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο Reuters στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ και πρόσθεσε ότι "Πρόκειται για ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε".
Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και στοχεύει σε μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε τέσσερα χρόνια, είπε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και διέψευσε τα σενάρια περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω του υπέρογκου δημόσιου χρέους της.
Έχουμε δύο από τους πιο διαπρεπείς Ευρωπαίους, που γνωρίζουν την οικονομία πολύ καλά, τον επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet, που είπαν "Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα να χρεοκοπήσουμε", είπε ο Γ. Παπανδρέου.
"Μπορώ να πω ότι είμαστε μια υπεύθυνη χώρα και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, έχουμε νέα εντολή και η εντολή είναι για αλλαγή, συνεπώς προχωράμε πάνω σε αυτό. Ο κόσμος μας στηρίζει απόλυτα".

Σχόλια