ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης ανέφερε ότι «Το μέγεθος των προβλημάτων επιβάλλει να κάνουμε νέα αρχή, ή τώρα ή ποτέ», προσθέτοντας ότι "Μόνοι μας θα βγούμε από την οικονομική κρίση". Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι η Ελλάδα λοιδωρείται σχεδόν καθημερινά από ξένους οίκους και δημοσιεύματα, γεγονός που κανέναν δεν χαροποιεί. Τόνισε δε ότι γίνεται μια μεγάλη προπάθεια από την πρώτη στιγμή και ήδη υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις.
Ωστόσο, επανέλαβε ότι είναι η ώρα οι ίδιοι οι πολίτες και η Ελλάδα στο σύνολό της να αναλάβουν την αλλαγή αυτής της εικόνας.
Αφού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στις πρώτες 100 ημέρες το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι στους επόμενους μήνες θα δωθεί προτεραιότητα σε ζητήματα όπως αυτό του νέου φορολογικού συστήματος, της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, του νέου εκλογικού συστήματος καθώς και τα ζητήματα της ευρύτερης λειτουργίας του κράτους με αιχμή τον «Καλλικράτη» και του νομοσχεδιου για τους μετανάστες.
Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση θα συναντήσουν αντιδράσεις και αντιστάσεις, ωστόσο, τόνισε ότι οι πολίτες είναι ώριμοι πλέον να δεχθούν τις ανατροπές που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας. Κάνοντας την αυτοκριτική του ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τα λάθη τα οποία έγιναν στις πρώτες 100 μέρες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνον όσοι δεν κάνουν τίποτα είναι αλάνθαστοι». Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι «Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να δικαιώσουμε όσους πίστεψαν σε εμάς και μας έδωσαν μια μεγάλη πλειοψηφία».

Σχόλια