Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσης Χιόνης ανέφερε ότι θα χρειαστούμε επιπρόσθετα μέτρα, γιατί τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των προβλεπομένων, και συνέχισε λέγοντας πως δεν γνωρίζει κατά πόσο η ελληνική κοινωνία μπορεί να αφομοιώσει αυτά τα μέτρα.
Πρόσθεσε δε ότι η κρίση θα είναι μακροχρόνια και δεν θα λήξει σε λίγους μήνες και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι Έλληνες.
Ο κ. Χιόνης σημείωσε ότι ορθώς πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας.
«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η εγγύηση ενός υπερεθνικού ή εθνικού οργανισμού για να δανείζεται με ικανοποιητικό επιτόκιο. Η Κομισιόν δεν έχει τους ανάλογους πόρους. Το spread Γερμανίας – Ελλάδας κάποιος θα πρέπει να το πληρώσει» επισήμανε.
Για το γεγονός ότι τα spreads δεν μειώθηκαν ικανοποιητικά μετά τις συναντήσεις Παπανδρέου με τους κ. Σαρκοζί, Μέρκελ και Ομπάμα ο καθηγητής τόνισε ότι «οι αγορές δεν καταλαβαίνουν από λόγια, καταλαβαίνουν από έργα. Κάποιοι έχουν επιφυλάξεις ότι οι συναντήσεις και οι δηλώσεις στήριξης θα μετουσιωθούν σε ρευστότητα για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου