Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χθες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι «Η προοπτική είναι θετική για την χώρα μας», επισημαίνοντας ότι «οι κόποι και οι πόνοι του λαού μας πιάνουν τόπο» και «Ήδη, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις» καταλήγοντας ότι «όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί να τα καταφέρει».
Στο ίδιο πνεύμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και αυστηρές κυρώσεις στους επίορκους εφοριακούς εκτιμώντας παράλληλα που υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας.
Ακούει ο πολίτης αυτής της χώρας ότι η κυβέρνηση του έχει εξαπολύσει σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής, πληροφορείται για τους ελέγχους και τα ευρήματα, μαθαίνει ότι επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά εκείνο που τελικά θέλει ν’ ακούσει αν θα μπει κανένα ευρώ στα δημόσια ταμεία από την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής. Και ο λόγος που εύχεται αυτή η προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα είναι επειδή ελπίζει ότι όσο περισσότερο και συντομότερα αποδώσει αυτό το «κυνηγητό» και περιοριστεί η φοροδιαφυγή, τόσο ταχύτερα θα εξέλθει η χώρα από την κρίση και κάπως θα έχει περιοριστεί το κόστος πού καταβάλουν οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Άλλωστε, αν η φοροδιαφυγή δεν είχε γίνει εθνικό σπορ τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα βιώναμε σήμερα τέτοια αδιέξοδα και δεν θα είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Σχόλια