ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Μπορεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που γίνεται στην Ν. Αφρική να μην καταφέραμε και πολλά πράγματα αλλά στην φορολογία και την ακρίβεια η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια.
Τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μνημονίου που συμφώνησε με την τρόικα, έχουν καταστήσει την Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», “χώρα του κοινοτικού Βορρά” στην άμεση και έμμεση φορολογία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα επιβάλλεται το τέταρτο ψηλότερο ποσοστό ΦΠΑ στην Ένωση, ενώ στην άμεση φορολογία φυσικών προσώπων το ποσοστό που επιβάλλεται είναι 7,5 μονάδες ψηλότερο από το μέσο όρο της Κοινότητας. Ελαφρώς υψηλότερη του μέσου όρου είναι και η φορολογία των επιχειρήσεων. Ο ΦΠΑ μετά τις τελευταίες αυξήσεις έχει φτάσει το 23% και στη φορολογία φυσικών προσώπων ο ανώτατος συντελεστής στην Ελλάδα ανέρχεται σε 45%.
Παράλληλα, σημαντικά ψηλότερες από το μέσο κοινοτικό όρο ήταν το 2009 οι τιμές ορισμένων εγχώριων βασικών τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά, το ψωμί και τα δημητριακά, ενώ η “ψαλίδα” διευρύνθηκε φέτος μετά την αύξηση του ΦΠΑ.

Σχόλια