50 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ


Ενώ η Ευρώπη ακολουθεί πολιτική μείωσης των δημόσιων επενδύσεων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δημοσιοποίησε χθες ένα πρόγραμμα για τη χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποδομές σε οδικές αρτηρίες, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς με την ελπίδα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στο Κογκρέσο.
Για την εξαγγελία του προγράμματος αυτού, ο Ομπάμα μετέβη στο Μιλγουόκι (βόρειες ΗΠΑ), την ώρα που οι δημοκρατικοί εταίροι του στο Κογκρέσο διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία. Αυτό το νέο πρόγραμμα "δεν θα δημιουργήσει μόνο θέσεις εργασίας άμεσα αλλά θα οργανώσει καλύτερα την οικονομία μας μακροπρόθεσμα", δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια μιας συνδικαλιστικής συγκέντρωσης με αφορμή της Γιορτή της Εργασίας, που σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
Το πρόγραμμα, εξαετούς διάρκειας, προβλέπει την κατασκευή και την ανακαίνιση οδικών αρτηριών (240.000 χλμ.) σιδηροδρομικών γραμμών (6.400 χλμ.) και 240 χλμ. διαδρόμων αεροδρομίων, διευκρίνισε ο Ομπάμα, ιδρύοντας μια "τράπεζα υποδομών" για το συντονισμό των χρηματοδοτήσεων των προγραμμάτων. Ωστόσο για την καταβολή των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το πρόγραμμα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Σχόλια