ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ


Μήπως ζούμε σε κάποια χώρα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου και δεν το γνωρίζω; Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση στην δήλωση του Πρωθυπουργού «…πως οι πολίτες πρέπει να βλέπουν τους φόρους όχι ως χαράτσι, αλλά ως δείγμα αλληλεγγύης...». Αλληλεγγύη θα ήταν αν η καταιγίδα των φόρων το τελευταίο χρόνο ενίσχυε τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας - τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους – και όχι να συντηρούν ένα αντιπαραγωγικό σπάταλο, διεφθαρμένο δημόσιο τομέα.
Οι πολίτες θα ένιωθαν επίσης καλά εάν έβλεπαν πραγματικά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και αν ένιωθαν ότι είχαν ανταποδοτικότητα οι φόροι που πληρώνουν έχοντας καλύτερες υπηρεσίες από την πλευρά του κράτους. Βλέπουμε ότι οι έως σήμερα αντιλαϊκές αποφάσεις της Κυβέρνησης, να έχουμε κατανοηθεί σε έως ένα βαθμό από μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.
Οι νέες θυσίες δεν είναι δυνατό να ζητηθούν από τις κοινωνικά αδύνατες ομάδες γιατί είναι ο εύκολος στόχος. Δεν μπορεί πάντα οι ίδιοι να πληρώνουν το μάρμαρο. Η αύξηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και η πιθανολογούμενη αύξηση του κόστους θέρμανσης κατά 40 λεπτά το λίτρο, θα πλήξουν αποκλειστικά και μόνο τα χαμηλά εισοδήματα. Μια και μοναδική λύση για τα έσοδα υπάρχει και αυτή είναι η αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής.
Η Κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί πιο ευέλικτα και πιο πραγματιστικά. Ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πρέπει να κινηθούν άμεσα έχοντας ως μοναδικό τους στόχος την ανάπτυξη.Δεν θα κουραστούμε να το φωνάζουμε. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά εκείνο που τώρα ενδιαφέρει είναι να μην καθυστερήσει κι άλλο ο σχετικός σχεδιασμός.

Σχόλια