ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ


Μέτρα - αντιστάθμισμα στην επιβάρυνση που θα επιφέρει στα νοικοκυριά η εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό “Μega”, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκαν τα τρία μέτρα:
1. Μείωση στο φόρο του πετρελαίου κίνησης στα 390 ευρώ/λίτρο από 412 ευρώ/λίτρο, που ισχύει τώρα, ώστε η επιβάρυνση στα νοικοκυριά να είναι λίγο μικρότερη.
2. Παροχή επιδόματος θέρμανσης σε 2 ή 3 δόσεις, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης μελετάται να συμπέσει με την πρώτη παραγγελία πετρελαίου θέρμανσης. Η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.
3. Να υπάρξει μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο, από 20% που είναι σήμερα να φθάσει το 30% έως 40%. Η πρόταση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και εφόσον η απόφασή του είναι θετική θα τεθεί προς έγκριση στην τρόικα, που επιστρέφει στις 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση προωθεί τη ρύθμιση για την εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης αντί της ένταξης ειδών πρώτης ανάγκης στον υψηλότερο ΦΠΑ 23%.

Σχόλια