ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Προσδοκίες για αλλαγή του κλίματος στην Οικονομία προς θετική κατεύθυνση γεννούν η υπογραφή, ανάμεσα στη χώρα μας και στο Κατάρ, του μνημονίου μελλοντικής συνεργασίας απ’ όπου μπορούν να προκύψουν επενδύσεις έως και 5 δισ. ευρώ. Τέτοιου είδους συμφωνίες δείχνουν ότι η διεθνής οικονομική κοινότητα αλλά και εύπορες χώρες όπως το Κατάρ με μεγάλη κεφαλαιουχική επάρκεια, έχουν πάντα την Ελλάδα στον χάρτη των επενδυτικών ενδιαφερόντων τους.
Στην Αθήνα κυβερνητικοί παράγοντες κρατούσαν χαμηλούς τόνους για τη συμφωνία για να μην προκληθούν αντιδράσεις από τη φημολογούμενη αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πολιτική ενημέρωση : «…Είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε συγκεκριμένα για επενδύσεις. Θα υπάρξει ένα πλαίσιο και σ’ αυτό το πλαίσιο η ελληνική πλευρά, αλλά και η πλευρά του Κατάρ, αυτονόητα, θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα και φυσικά σε αναπτυξιακό επίπεδο». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τελική έκβαση αυτών θα είναι ένα πρώτο τεστ κατά πόσο είναι έτοιμη η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση τέτοιων μεγάλων επενδύσεων. Τώρα πρέπει να δείξει πόσο ικανή είναι να ενσωματώσει άμεσα και αποτελεσματικά τα σχέδια των υποψήφιων επενδυτών. Αγκυλώσεις δεκαετιών όπως γραφειοκρατικά εμπόδια θα πρέπει να πάνε στην «άκρη».
Εδώ όμως εκτός από την Κυβέρνηση την ευθύνη έχουν οι φορείς της οικονομίας αλλά και οι οργανώσεις της κοινωνίας που πρέπει να κινηθούν χωρίς προκαταλήψεις, αν θέλουμε στην Ελλάδα να ξεκινήσει άμεσα η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και να γίνουμε ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Το επενδυτικό μέλλον μας σήμερα βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια μας. Όσο πιο γρήγορα τα καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα δούμε και τα αποτελέσματα της ανάπτυξης.

Σχόλια