Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ;;;;


Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ενδέχεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η MOODY’S, με την προσοχή των αγορών να εστιάζεται κυρίως στον βαθμό της μείωσης αυτής. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές θα επηρεαστούν έντονα μόνο εάν η αξιολόγηση της χώρας μειωθεί περισσότερο από μια βαθμίδα ή αν ο οίκος χαρακτηρίσει αρνητικές τις προοπτικές της χώρας.
Στα τέλη Ιουνίου, η MOΟDY'S έθεσε την Ισπανία υπό τρίμηνη παρακολούθηση και προειδοποίησε με πιθανή υποβάθμιση κατά δυο βαθμίδες. Αν και η ισπανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο οίκος θα διατηρήσει αμετάβλητη την σημερινή αξιολόγηση «ΑΑΑ», οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο οίκος θα υποβαθμίσει τη χώρα μετά τις ανάλογες κινήσεις των οίκων Standard & Poor's και FITCH την άνοιξη.
Νωρίτερα, η FITCH RATINGS αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η Ιρλανδία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο υποβάθμισης, εκτός και αν πείσει τις αγορές ότι έχει θέσει υπό έλεγχο το τελικό κόστος διάσωσης της ANGLO IRISH BANK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου