ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ;;;;


Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ενδέχεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η MOODY’S, με την προσοχή των αγορών να εστιάζεται κυρίως στον βαθμό της μείωσης αυτής. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές θα επηρεαστούν έντονα μόνο εάν η αξιολόγηση της χώρας μειωθεί περισσότερο από μια βαθμίδα ή αν ο οίκος χαρακτηρίσει αρνητικές τις προοπτικές της χώρας.
Στα τέλη Ιουνίου, η MOΟDY'S έθεσε την Ισπανία υπό τρίμηνη παρακολούθηση και προειδοποίησε με πιθανή υποβάθμιση κατά δυο βαθμίδες. Αν και η ισπανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο οίκος θα διατηρήσει αμετάβλητη την σημερινή αξιολόγηση «ΑΑΑ», οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο οίκος θα υποβαθμίσει τη χώρα μετά τις ανάλογες κινήσεις των οίκων Standard & Poor's και FITCH την άνοιξη.
Νωρίτερα, η FITCH RATINGS αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η Ιρλανδία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο υποβάθμισης, εκτός και αν πείσει τις αγορές ότι έχει θέσει υπό έλεγχο το τελικό κόστος διάσωσης της ANGLO IRISH BANK.

Σχόλια