ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.... ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΗΜΑ... ΓIAΤΙ;


Ανασχηματισμός με βασικό στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός στον ένα χρόνο λειτουργίας της Κυβέρνησης εντόπισε αδυναμίες, αρρυθμίες , κατέγραψε παραλείψεις και αποφάσισε να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για να καταστεί το κυβερνητικό σχήμα αποτελεσματικότερο.
Ο Γ. Παπανδρέου βασίζεται για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε μια ισχυρή πεντάδα υπουργών η οποία απαρτίζεται από τους κκ. Ι. Ραγκούση, Μ. Χρυσοχοϊδη, Α. Λοβέρδο, Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παμπούκη. Με την επιστράτευση έμπειρων στελεχών θα επιδιώξει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και θα διαχειριστεί τις ρήξεις (κλειστά επαγγέλματα, ΟΣΕ κ.α.) που προγραμματίζονται τους επόμενους μήνες καθώς και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Με τις δομικές αλλαγές επιχείρησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου να συγκροτήσει ένα νέο, πιο ισχυρό σχήμα που θα συνεχίσει τη μάχη για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, την έξοδο της χώρας από την ύφεση και την προώθηση της πολυπόθητης ανάπτυξης.
Στα αρνητικά που καταλογίζονται στον Πρωθυπουργό είναι το πολυάριθμο του νέου υπουργικού συμβουλίου 48 μέλη - 12 μέλη περισσότερα- καθώς και οι επτά αναπληρωτές υπουργοί.
Η ερώτηση είναι : Η πραγματικότητα είναι γνωστή ….. . Δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε μια μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση στην Ελλάδα (λόγοι γνωστοί….) γιατί συνεχώς το υποσχόμαστε;

Σχόλια