Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΘΑ "ΦΕΡΕΙ" ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ;;


Ατυχή χαρακτήρισε την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα το 2009 ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, συμπληρώνοντας όμως ότι «προς το παρόν η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό» και συμπλήρωσε «Πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μεγάλη είναι η αναθεώρηση - πρόκειται για μια αναθεώρηση που αφορά το 2009 - πόσο επηρεάζει το 2010, πόσο μεγάλη είναι».
Ο Ντ. Στρος-Καν ομολόγησε ότι «φυσικά, θα ήταν καλύτερο να είχαμε τις σωστές πληροφορίες νωρίτερα, αλλά, όπως έχω πει και άλλες φορές, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με τρόπο που τόσο εμείς όσο και η ΕΕ θεωρούμε πολύ τολμηρό».
Συνέχισε λέγοντας«Ίσως δεν είναι πολύ μεγάλη, ίσως να επηρεάσει λίγο, ίσως όχι, θα το δούμε και μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα επηρεάσει το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει».
«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σαφώς στο σωστό δρόμο και αυτό είναι που θα ήθελα να υπογραμμίσω» συνέχισε.
«Αυτά που κάνουν κινούνται απόλυτα στη σωστή κατεύθυνση. Σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν» πρόσθεσε ο Ντ. Στρος-Καν.
«Αυτή τη στιγμή δεν θα συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει κάτι» κατέληξε. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο αν δεν παρθούν νέα μέτρα από την Κυβέρνηση για το 2011.

Σχόλια