ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η έκθεση επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας("Doing Business" report) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι σημειώθηκαν μεταρρυθμίσεις με στόχο την βελτίωση της επιχειρηματικότητας σε πολλές χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα 117 οικονομίες προέβησαν σε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις για να διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει ευκολότερη στις πλουσιότερες χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και δυσκολότερη στις υπό την Σαχάρα Αφρική και στις χώρες της νότιας Ασίας. Αλλά πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες βελτίωσαν την θέση τους στον δείκτη επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα το 66% των χωρών προέβη σε μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα, το τελευταίο χρόνο.
Η Ελλάδα, όμως, φαίνεται πως τον τελευταίο χρόνο έχει πέσει στην γενική κατάταξη των χωρών, από την 97η στην 109η θέση. Ποιο συγκεκριμένα η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι σε θέματα δημιουργίας μιας νέας επιχείρησης, οι συνθήκες επιδεινώθηκαν το τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, κατατάσσοντας την χώρα στην 149η θέση και σε θέματα προστασίας των επενδύσεων στην 154η θέση. Για ποιο λόγο λοιπόν να έρθει ο ξένος επενδυτής στην Ελλάδα ;

Σχόλια