ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ... ΤΙ;

Επιτεύχθηκε τελικώς συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και της Τρόικας για την εκταμίευση των 9 δις. ευρώ, τα οποία είναι η τρίτη δόση του δανείου.
Οι κύριοι Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Σερβάς Ντερούζ (ΕΚΤ) ανέφεραν ότι επιτευχθεί ο στόχος του Σεπτεμβρίου για το έλλειμμα και η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί και ο στόχος του Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι : «Το υψηλότερο κατά 1,5% έλλειμμα οφείλεται απλώς στην αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat και στην υστέρηση των εσόδων».
Οι άνθρωποι της Τρόικας επισήμαναν επίσης για να είναι βιώσιμο το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία στις δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ για το θέμα των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ κ. Τόμσεν είπε ότι συμφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης για μείωση του αριθμού του προσωπικού ακόμη και σε εθελοντική βάση. ....
«Το ζητούμενο δεν είναι οι απολύσεις» είπε και ο κ. Ντερούζ και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει πως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα των πέντε αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη.
Η Τρόικα αναφέρθηκε σε μέτρα διαρθρωτικού κυρίως χαρακτήρα που θα φτάσουν το ύψος του 5% του ΑΕΠ το διάστημα 2012-2014.
Για το θέμα της επιμήκυνσης (το Expression-gr το είχε γράψει από της 15.10.2010 «ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»), ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε την επιλογή της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δόσεων προς την Ελλάδα». Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο κ. Ντερούζ (Κομισιόν) είπε ότι συμφωνεί απολύτως, προκαλώντας αίσθηση αφού η θέση του είναι αντίθετη με αυτήν της Γερμανίας για το θέμα. Τέλος απαντώντας σε ερώτημα για την αναδιάρθρωση του χρέους οι «Τρείς» επανέλαβαν ότι «η βασική προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Κοινώς όπως λέει και μια παροιμία «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Σχόλια