ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ "2"

Γράφει ο Επιμηθέας


«Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» έτσι ονομάζεται ο νόμος που περιλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
Σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η εφαρμογή των συμβάσεων και οι διαστάσεις που αυτή θα πάρει, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τη μαχητικότητα των ίδιων των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση και την ωριμότητα των εργοδοτών». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός, ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο «ότι με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων».
Νομίζω ότι οι παραπάνω δηλώσεις μόνο θυμό και οργή μπορούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους. Δεν μπορείς να τους εγκαταλείπεις  στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ποτέ δίκαιη διαπραγμάτευση όταν θα αιωρείται ως άλλη «δαμόκλειος σπάθη» η απόλυση. Δηλώσεις όπως οι παραπάνω, δείχνουν οι κυβερνώντες είναι αρκετά μακριά από την πραγματικότητα και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο......
Ο συγκεκριμένος νόμος ουσιαστικά υπογράφει και το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Για μια ακόμη φορά, μέσα σε διάστημα ενός έτους και πάλι την πληρώνουν οι μισθωτοί, λόγω της αδυναμίας της Κυβέρνησης να ακουμπήσει τους πραγματικούς έχοντες και κατέχοντες. Είναι αυτοί που θα βρεθούν στις γιορτές στα χειμερινά θέρετρα και είναι αυτοί που θα συνεχίζουν να στέλνουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Το ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της λαϊκής κυριαρχία έρχεται σήμερα και απεμπολή βασικά κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών.
Και ενώ την ώρα που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ωθούνται σε μια πρωτοφανή ισοπέδωση προς τον κατώτατο μισθό, μειώνεται η ζήτηση στην αγορά, τροφοδοτείται η ύφεση και βυθίζεται όλο και περισσότερο στη θλίψη ο ελληνικός λαός, έχουμε την Κυβέρνηση να μας προτρέπει να αγοράσουμε αυτοκίνητα μέσω τις μείωσης του ειδικού τέλους ταξινόμησης… έλεος σύντροφοι….

Σχόλια