ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ....

Γράφει ο Επιμηθέας

Ίσως η μοναδική επιτυχία της σημερινής Κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό, είναι ότι κατάφερε όλοι να είναι εναντίον της. Μέχρι πριν από λίγες μέρες είχαμε τους εργαζόμενους να βάλουν κατά της κυβέρνησης και να ασκούν κριτική για τα μετρά που μας επιβάλλονται και δεν οδηγούν πουθενά. Διαβάζοντας χθες την συνέντευξη του πρόεδρο της γνωστής και πετυχημένης εταιρείας Jumbo, βλέπουμε ότι και οι επιχειρηματίες αρχίζουν να χτυπούν το καμπανάκι στην κυβέρνηση, για την αναποτελεσματικότητα και τις επιλογές της στον οικονομικό τομέα.
Συγκεκριμένα ο κ. Απόστολος Βακάκης στην συνέντευξη που έδωσε στο www.capital.gr μεταξύ άλλων αναφέρει  «….γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα. Δημιουργούνται προβλήματα αντί να λύνονται σοβαρότατα ζητήματα. Είναι βέβαιο ότι απαιτούνται σκληρές αποφάσεις, όμως μέσα από αυτές πρέπει να παραχθεί και το καλό. Δυστυχώς, υφιστάμεθα μόνο τις αρνητικές συνέπειες και δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη θετικών δράσεων. Οι διαρθρωτικές αλλαγές παρότι θεωρητικά προχωρούν, στην πράξη εγκρίνονται με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα λειτουργήσουν….» .....
και συνεχίζει «… τότε παίρνουμε ένα κόστος χωρίς κανένα όφελος. Και σε έναν οργανισμό που είναι ήδη επιβαρημένος, όταν παίρνεις μόνο το κόστος και δεν εισπράττεις το όφελος, στην ουσία τον οδηγείς γρηγορότερα σε αδιέξοδο». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου -Τι θα μπορούσε να γίνει; ο επιχειρηματίας απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια «…Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Αυτές οι μορφές επεμβάσεων έπρεπε να ανατεθούν σε επαγγελματίες και όχι σε ερασιτέχνες. Δεν αρκεί μόνον η πρόθεση για να πάρει κάποιος το νυστέρι και να φέρει εις πέρας επιτυχώς μια εγχείρηση. Θα έπρεπε να διαθέτει και τις γνώσεις....».
Νομίζω ότι ελάχιστα μπορούμε και πρέπει να συμπληρώσουμε στα λεγόμενα του κ. Α. Βακάκη. Μέσα σε λίγες γραμμές ο πετυχημένος επιχειρηματίας μας τα είπε όλα. Χωρίς στόχους πρόγραμμα, σωστά εργαλεία και δουλεία δεν μπορούμε να έχουμε λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.
Με διαπιστώσεις, καλές προθέσεις και σχέδια επί χάρτου οι λύσεις φαντάζουν ως όνειρα θερινής νυκτός . Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι κυβερνώντες, τόσο λιγότερο κακό θα κάνουν στον τόπο. Το μόνο που μας επέμεινε είναι οι προσευχές …….. γιατί τον τελευταίο καιρό μία ακόμη κακή συνήθεια απέκτησαν. Δεν ακούνε…..

Σχόλια