ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΙΝΑ

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua», η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε στη χώρα την αλλαγή της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής χαλάρωσης και την υιοθέτηση μιας συνετής πολιτικής, καθώς η χώρα πρέπει να οχυρωθεί απέναντι στις διαρκώς αυξανόμενες ανατιμήσεις στα βασικά είδη. Η εφαρμογή της νέας πολιτικής θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και αυστηρότερο έλεγχο των δανειοδοτήσεων.
Σύμβουλοι της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας συζητούν τον επαναπροσδιορισμό της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής αλλά και την εφαρμογή πιο συγκρατημένης δημοσιονομικής πολιτικής που θα ωθήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη αύξηση των επενδύσεων. .....
Ο Ken Peng, οικονομολόγος της Citigroup στο Πεκίνο, επιβεβαίωσε την αλλαγή πολιτικής της Κίνας και τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τον έλεγχο της ρευστότητας και του πληθωρισμού. Το Πεκίνο ξεκίνησε ήδη την εφαρμογή μέτρων περιορισμού της κτηματομεσιτικής κερδοσκοπίας και συγκράτησης των πληθωριστικών τάσεων.
«Η Κίνα έχει μεγάλη ζήτηση των προϊόντων της και η άνοδος του γουάν δεν θα επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών. Πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι η διατήρηση του ελεγχόμενου πληθωρισμού και η αποτροπή της οικονομικής υπερθέρμανσης», επεσήμανε ο οικονομολόγος Dong Xian'an, επικεφαλής της εταιρίας Industrial Securities που εδρεύει στο Πεκίνο.

Πηγή: Frankfurter Allgemeine, Reuters, Dapd

Σχόλια