"ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ", ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ...

Γράφει ο Δευκαλίων

Δεν έχει προλάβει ακόμα να στεγνώσει το μελάνι από τον χθεσινό Δευκαλίωνα, όπου επισείονταν ο κίνδυνος της χρεοκοπίας βιώσιμων εταιρειών και των επιπτώσεων που θα είχε μία τέτοια εξέλιξη στο τραπεζικό σύστημα, και ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Βορειοελλαδίτικη αλυσίδα παιχνιδιών «Κου- Κου» κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99!
Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αλυσίδα 41 καταστημάτων, κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα και απασχολούσε περίπου 300 εργαζόμενους. Για όσους γνωρίζουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, η «Κου- Κου» είχε ένα πολύ σοβαρό και αξιόλογο management.
Η εταιρεία έφθασε σε αυτό το σημείο, προφανώς λόγω της μεγάλης μείωσης του τζίρου της, φυσικού επακόλουθου της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει την Βόρειο Ελλάδα. Εάν όμως συνυπολογίσουμε ότι στα καταστήματα παιγνιδιών, το 40% του τζίρου γίνεται τις ημέρες των Χριστουγέννων, τότε κατανοεί κανείς πολύ καλύτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διαφορετικού αντικειμένου αλυσίδες λιανικών πωλήσεων.
Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, αφού μία εταιρεία παιχνιδιών που υπολόγιζε να κάνει περίπου το 40% του τζίρου της τα Χριστούγεννα, αναγκάσθηκε αμέσως μετά να κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, εύκολο είναι να καταλάβουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες έστω και διαφορετικού αντικειμένου αλυσίδες λιανικών πωλήσεων....

Σε αυτό το σημείο, «Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μακροχρόνιων προβλημάτων της Ελληνικής Οικονομίας και της εγκληματικής διαχείρισης την 5-ετία της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να θεραπεύσει αυτά τα προβλήματα και εσείς όλοι οι αντί-μνημονιακοί την κριτικάρετε με ύβρεις και την εμποδίζετε να υλοποιήσει γρήγορα και αποτελεσματικά το έργο της, ώστε να πάψουν μία ώρα νωρίτερα να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα»
Μία μόνο είναι η απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος, πατριωτικά σκεπτόμενος άνθρωπος, σε αυτήν την παρατήρηση:
• «Όπου εφαρμόσθηκε η συνταγή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως αυτός που επιβάλει στην χώρα μας το ΔΝΤ, η φτώχεια, η ανεργία και η ύφεση, αυξήθηκαν. Άρα, με την μνημονιακή συνταγή δεν πρόκειται να θεραπευτούν προβλήματα και να αντιμετωπισθεί η κρίση αλλά να οξυνθούν».
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η συζήτηση δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά, αφού ο μεν κυβερνητικός οπαδός θα εμμένει στην μεταρρυθμιστική προσέγγιση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ο αντιπολιτευόμενος θα κριτικάρει την φίλο-μνημονιακή κυβερνητική επιλογή. Ο χρόνος θα είναι αυτός που θα δικαιώσει τον ένα από τους δύο και όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει δυστυχώς θα δικαιώσει τον αντί-μνημονιακό.
Όμως, το πρόβλημα για τις 300 οικογένειες υπάρχει και ζητά λύση σήμερα. Και αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται με συσκέψεις και μεγαλόστομες αναλύσεις, αλλά με δράση Εδώ και Τώρα.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, που υπερασπίζεστε ακόμα τον Γιώργο Παπανδρέου: θυμηθείτε «Σύντροφοι», υπήρξατε και εσείς κάποτε άνεργοι και κατατρεγμένοι!
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/01/blog-post_4845.html


μπορεί να παρέμβει κάποιος υπερασπιστής της κυβέρνησης.

Σχόλια