ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ....

Δελτίο Τύπου της  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου

Οι Έλληνες βιώνουν επώδυνα και τρομαγμένα τις συνέπειες  της οικονομικής κρίσης. Η έλλειψη ρευστότητας αυξάνει δραματικά τις συνθήκες της ύφεσης με αποτέλεσμα η οικονομία να αποδιαρθρώνεται. Οι μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και μετρούν 40.000 λουκέτα σε σχέση με τη περασμένη χρονιά. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν. Οι άνεργοι αυξήθηκαν σε ένα χρόνο κατά 34% και θα ξεπεράσουν φέτος τους 800.000. Το συνολικό ποσοστό της ανεργίας θα αγγίξει το 15%. Η γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια είναι το μέλλον του εργαζόμενου λαού. Στο δημόσιο τομέα έρχεται νέο κούρεμα μισθών και επιδομάτων. Οι αγρότες βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών. Η εκπαίδευση δοκιμάζεται από τους ανώφελους νεωτερισμούς άκαπνων μανδαρίνων και το σύστημα υγείας μοιάζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών.
Την ώρα που ο φόβος, η ανασφάλεια και ο τρόμος αποτελούν την καθημερινή συνθήκη του ελληνικού λαού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανοίκειους χαρακτηρισμούς δοκιμάζει την αντοχή όλων των πολιτών.......

Μετά το «μαζί τα φάγαμε», την «ανακάλυψη» της αντιπαραγωγικής δραστηριότητας των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, ήρθαν οι βαρύτατοι και παντελώς άδικοι χαρακτηρισμοί για τους δημόσιους υπάλληλους, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το στόχο των δηλώσεων.
Ο Υπουργός  του φιάσκου των Ιμίων αναγορεύει αυτοβούλως τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων και προφανώς τον εκλαμβάνει ως παράδειγμα για να κρίνει τους άλλους. Η αισθητική διάσταση των λόγων αντανακλά τις αντιλήψεις του περί πολιτικής όπου ως φεουδάρχης καθυβρίζει τους υπηκόους του για να τους έχει υποταγμένους.  Η κρίση δεν απαιτεί αυταρχική απαξίωση των πολιτών αλλά φρόνιμη συναίνεση την οποία ο κος Πάγκαλος την αντιλαμβάνεται με τη λογική “σκάσε και μη μιλάς”. Η έξοδος από την παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση απαιτεί δημοκρατικό φρόνημα και ήθος που ο κος Πάγκαλος από τα λεγόμενά του και την ιστορία του δεν φαίνεται να διαθέτει. Γι' αυτό η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γιατί οι προκλήσεις έχουν και τα όρια τους και στο τέλος συμπαρασύρουν όσους τις ανέχονται. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνους πολιτικούς και όχι υβριστές και συκοφάντες.

Υ.Γ. Ο κος Πάγκαλος οφείλει μια απάντηση για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ορισμό της διαφθοράς: Αυτός δίδαξε την διαφθορά στην κόρη του για να τον διαφθείρει ή γονιδιακά εκείνη ενήργησε για να μπορέσει να διορισθεί;

Σχόλια