ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ" ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ;

Τείνει να γίνει το νέο γεφύρι της Άρτας ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Μετά την διακοπή της χρηματοδότησης του σχεδίου από την Βουλγαρία η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή. Την κατάσταση αυτή λοιπόν θα προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στη Ρώμη οι μέτοχοι του σχεδίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και να συζητήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω ύπαρξης της εταιρείας – κατόχου του μελλοντικού πετρελαιαγωγού Trans-Balkan Pipeline.
Σε δηλώσεις του στο ρώσικο οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Prime Tass ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας «Τρανσνέφτ» Μιχαήλ Μπαρκόφ είπε, πως οι μέτοχοι θα πρέπει να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από τη θέση της βουλγαρικής πλευράς, την οικονομική κατάσταση της εταιρείας του σχεδίου και τη δυνατότητά της περαιτέρω ύπαρξής της στις διαμορφωμένες οικονομικές συνθήκες. Ταυτόχρονα ο κ. Μπαρκόφ παρατήρησε ότι η Ρωσία αντιτάσσεται στην κατάργηση του σχεδίου και θεωρεί πως χρειάζεται να συνεχιστούν οι εργασίες για την υλοποίησή του.
Εξάλλου, η ρωσική πλευρά είναι η μοναδική που εξακολουθεί να χρηματοδοτεί το σχέδιο, ενώ η Ελλάδα διέκοψε επίσης τις εισφορές της όταν η Βουλγαρία δεν πλήρωσε στα τέλη του 2010 τις τρέχουσες πληρωμές ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια