ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΛΑΣ


 


Τρεις ιστορίες πολιτικής τρέλας. Από εκείνες που σε κάνουν να δικαιολογείς απόλυτα όσους απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και να επικροτείς συμπεριφορές αναχωρητισμού από τα κοινά. 
Ιστορία πρώτη: υφυπουργός (Ντόλιος) με εγκύκλιό του ακυρώνει νομοθετική ρύθμιση άλλου υπουργού (Μπιρμπίλη) για τους ημιυπαίθριους χώρους.
Προκαλείται μείζον θέμα, ο υφυπουργός αποδοκιμάζεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η εγκύκλιος αποσύρεται. Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως ο υφυπουργός επί της ουσίας έχει δίκιο. Αφού το κράτος νομιμοποιεί παράνομες κατασκευές, οφείλει να ζητεί δημοτικούς φόρους για τα επιπλέον τετραγωνικά που έχουν νομιμοποιηθεί!..........
Ιστορία δεύτερη: μετά το ΛΑΟΣ και αρκετούς αγωνιούντες για τα ιερά και όσια της χώρας, που διαμαρτύρονται και με διαδηλώσεις για το περιεχόμενο μιας σειράς ιστορικών εκπομπών (του ΣΚΑΪ) για το 1821, έρχεται η σειρά της Εκκλησίας. Οχι απλώς έχει και αυτή άποψη για την επανάσταση, αλλά αναμένεται να διαμαρτυρηθεί για το περιεχόμενο της εκπομπής. Τελικά, σ' αυτή τη χώρα, την Ιστορία δεν την αφηγούνται και δεν την ερμηνεύουν οι ιστορικοί, αλλά πολιτικά κόμματα, Εκκλησία και άλλοι ανησυχούντες.
Ιστορία τρίτη: ένας σχηματισμός της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει πως για την αρνητική πορεία του ευθύνεται η μη λειτουργία των κεντρικών του οργάνων! Δεν συζητούν το παράδοξο φαινόμενο, ότι η Αριστερά δεν εισπράττει πολιτικά οφέλη σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και περικοπής εργασιακών δικαιωμάτων. Προτιμούν να κάνουν, όπως είπαν, επανεκκίνηση (κάτι σαν το restart στους κομπιούτερ) των πολιτικών του οργάνων!

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=252525

Σχόλια