ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Του Κώστα Γιαννακίδη


O Θεόδωρος Πάγκαλος αποδοκιμάστηκε από ομάδα φοιτητών στο Παρίσι, σε εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά με προβολή του «Ζ». Αρχικώς νόμιζα ότι τα παιδιά θυμήθηκαν σε τι ταλαιπωρία μας οδήγησε αυτή η καταραμένη ταινία που συνέβαλε στην επιλογή του Κυρίου Χρήστου για την προεδρία της Δημοκρατίας. Οχι.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποδοκιμάστηκε για τον ίδιο λόγο που τα άκουσε και ο πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο. Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που κάνει τους πολιτικούς να το σκέφτονται σοβαρά πριν αποδεχθούν πρόσκληση για ομιλία στο εξωτερικό. Είναι οργή, είναι απαξίωση του πολιτικού προσωπικού που, κατά την κοινή γνώμη, φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ο Πάγκαλος θα σας πει ότι πρόκειται για μία θλιβερή ενέργεια που στήθηκε από νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ο Πάγκαλος δεν διαβάζει τα σχόλια των πολιτών κάτω από το βίντεο. Ο κύριος αντιπρόεδρος δεν πρέπει να προβληματίζεται για τις ακρότητες ορισμένων εκδηλώσεων, αλλά για την αποδοχή τους από εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που παρακολουθεί σιωπηρό και στο τέλος διαμορφώνει τη συλλογική συνείδηση......
Μέρα με τη μέρα οι πολιτικοί θα δοκιμάζουν την ένταση και την οδύνη της οργισμένης απόρριψης. Ασφαλώς και αυτή η πρακτική δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την ευπρέπεια και την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου. Ομως τελικά το ίδιο δεν ισχύει και για τη συμπεριφορά των επιφανέστερων του πολιτικού προσωπικού; Ας μη μας προβληματίζει η έκρηξη της αποδοκιμασίας-είναι αναπόφευκτη. Να μας προβληματίζει το ότι καθυστέρησε μερικές δεκαετίες για να εκδηλωθεί.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5523


Σχόλια