ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!

Γράφει ο Δευκαλίων



Επανερχόμενος στην εκπομπή του mega channel «Ανατροπή» και την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη… Στην συγκεκριμένη εκπομπή, ο εν λόγω κύριος με ύφος και στυλ αυθεντίας και συνεπικουρούμενος από το πιο ακραίο γεράκι του Ελληνικού Νέο-φιλελευθερισμού, την κα. Μ. Ξαφά, προκαλούσε τους συνομιλητές του να προτείνουν την διαφορετική πολιτική για την επίλυση της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ωραία κύριοι, έχετε την αποκλειστικότητα στην λύση. Και η λύση αυτή είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Ας δεχθούμε επίσης ότι ο δικός σας ο κόσμος είναι ηθικός και αγγελικά πλασμένος. Τότε γιατί κάθε χρόνο αποτυγχάνετε να πιάσετε τους στόχους που εσείς οι ίδιοι θέτετε;
Τι συμβαίνει;
Είτε εσείς δεν ξέρετε τι σας γίνεται, είτε η πολιτική σας δεν είναι σωστή. Και στις δύο περιπτώσεις η λύση που προτείνετε δεν είναι σωστή.
Με απλά λόγια. Πριν από δέκα μήνες υπογράψατε το περιβόητο μνημόνιο. Μέχρι τώρα το έχετε αναθεωρήσει τρεις φορές και πάτε αισίως και για την τέταρτη αναθεώρηση, όμως συνεχίζετε να είστε εκτός στόχων με αποτέλεσμα να ζητάτε από τον λαό νέες θυσίες. Κάτι το οποίο ξορκίζατε μόλις πριν από δύο μήνες, όταν ψηφίζατε το νομοσχέδιο για την οριζόντια περικοπή των μισθών στις ΔΕΚΟ και την φαλκίδευση των εργατικών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα......
Σας πονάει και θα αρχίσετε να μας αραδιάζετε ένα σωρό οικονομικά στοιχεία για να τεκμηριώσετε την αναγκαιότητα συνέχισης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα στοιχεία που θα μας πείτε. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι από την αρχή ότι ο νεοφιλελευθερισμός και το περιβόητο μνημόνιο ήταν ο δρόμος προς το αδιέξοδο, την αποτυχία και την χρεοκοπία. Ο λόγος; Πληθώρα παραδειγμάτων από την παγκόσμια σκηνή.
Τι αντιπροτείνουμε;
Επαναδιαπραγμάτευση του Δημόσιου Χρέους. Είμαστε οι μοναδικοί που το λέμε αυτό; Όχι. Με την δική μας την άποψη συντάσσονται κορυφαίοι παράγοντες της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας όπως ο EL-Erian, Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου δανειστή της χώρας της Pimco, αλλά και ευρωπαίοι θεσμικοί τραπεζίτες και πολιτικοί.
Προβάλουν οι διάφοροι κόλακες του νεοφιλελευθερισμού ότι μία επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους θα έχει σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Το επανέλαβε άλλωστε και η κα. Μ. Ξαφά κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης εκπομπής, αναφερόμενη στο παράδειγμα του Εκουαδόρ που παραμένει αποκλεισμένο από τις διεθνείς αγορές. Και τι απάντηση πήρε; Ο μεν κ. Α. Αλαβάνος, πολέμιος του μνημονίου, ψέλλιζε κάποιες δικαιολογίες ο δε κ. Φ. Σαχινίδης χαμογελούσε ευχαριστημένος.
Λοιπόν, η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ το 2001 οδηγήθηκε σε χρεοκοπία εξ αιτίας της μακροχρόνιας εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών έμπνευσης ΔΝΤ. Το 2003 εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας ο αριστερός Περονιστής Νέστορ Κίρχνερ, ο οποίος προώθησε την πολιτική επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους. Σήμερα η Αργεντινή δεν είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές, έχει επαναδιαπραγματευθεί και μειώσει το Χρέος της και η οικονομία της τρέχει με πρωτόγνωρους ρυθμούς ανάπτυξής.
Αυτά τα ολίγα για την κα. Μ. Ξαφά, που ήξερε μόνο το Εκουαδόρ, τον συνήθως ετοιμόλογο κ. Α. Αλαβάνο, που θυμάται οποιοδήποτε ζήτημα θα προκαλέσει την μικροαστική λογική της μεσαίας τάξης, αλλά ξέχασε το πιο κραυγαλέο και τεκμηριωμένο παράδειγμα επιτυχούς επαναδιαπραγμάτευσης Χρέους και τον κ. Φ. Σαχινίδη που δεν βρίσκει άλλη λύση.
Σίγουρα η λύση της επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι εύκολη. Θα περάσουμε δύσκολες ώρες και θα αντιμετωπίσουμε πολύ σκληρές καταστάσεις. Αλλά είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να φύγει η χώρα μας από το σπιράλ του θανάτου. Αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουμε, μόνο που όσο αργούμε ο εναπομείναντας λιγοστός πλούτος της χώρας χάνεται, για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα οι ξένοι και εγχώριοι δανειστές.
Έχουμε χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη το παράδειγμα των ηρωικών μαχητών του Στάλινγκραντ, που αγωνίσθηκαν στις όχθες του παγωμένου Βόλγα και κράτησαν την πόλη τους ελεύθερη και αναγορεύοντας την σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα των λαών εναντίον του φασισμού. Θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά, όσο πλησιάζει η ώρα της τελικής μάχης. Μίας μάχης που θα κρίνει εάν τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν ως ελεύθεροι άνθρωποι και όχι σαν θεραπαινίδες του ΔΝΤ.
Απολακτίστε τον φόβο που σας σταλάζουν στις ψυχές σας, με επιστημονικές μεθόδους ψυχολογικής βίας, οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ.
Θυμηθείτε ότι είμαστε απόγονοι ανδρών επιφανών και γενναίων.
Σκεφθείτε μόνο ότι όπου ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα βρίσκει τον παραμικρό αντίλογο, τρέπονται αμέσως πανικόβλητοι σε φυγή.
Αυτοί έχουν λόγους να φοβούνται και γι’ αυτό υποχωρούν όπου δουν και καταλάβουν ότι πάψαμε να τους φοβόμαστε και σηκώνουμε κεφάλι.
Μην τους φοβάστε!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com



Σχόλια