ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...

Με το τίτλο «Το λογαριασμό, παρακαλώ!» και υπότιτλο: «Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα χρέη των Ελλήνων: οι πιστωτές ή οι πολίτες».η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε ένα εκτενές άρθρο της προσπαθεί να σκιαγραφίσει την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Επί χρόνια τόσο οι συντηρητικές όσο και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις δανείζονταν χρήματα σαν να μην υπήρχε αύριο».
Η εφημερίδα επισημαίνει στη συνέχεια την άσχημη θέση, στην οποία βρίσκονται και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και διερωτάται: «Γιατί οι πολιτικοί δεν το παραδέχονται; Οι τρεις χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση έχουν φθάσει στα όριά τους. Δεν θα καταφέρουν ποτέ και με κανέναν τρόπο να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει».
Τέλος η εφημερίδα σημειώνει: «Άλλοι θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό: είτε οι πιστωτές είτε η ευρωζώνη. Μια μερική διαγραφή των χρεών δεν θα σήμαινε το τέλος του ευρώ. Θα ήταν όμως δίκαιο όλοι αυτοί οι πιστωτές, που με τόση ευκολία δάνειζαν, να συμβάλουν τώρα στη διάσωση αυτών των κρατών. Θα βοηθούσαν όσους περιέπεσαν σε λάθη και θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να σκεφθούν εκ νέου πώς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των τραπεζών».



Σχόλια