Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Γράφει ο Επιμηθέας


Για μία φόρα η Ευρωπαϊκή Ένωση  απέδειξε ότι όχι μόνο δεν μπορεί  αλλά και δεν θέλει να δει το πρόβλημα,  που ταλανίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, και  να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις . Κατώτερη των περιστάσεων συνεχίζει να δίνει τροφή στους κερδοσκόπους που με την σειρά τους παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των αδύναμων χωρών του Νότου. Ανίκανη να απάντηση και «στρουθοκαμηλίζοντας» δεν βλέπει ότι η κρίση παίρνει τη μορφή ντόμινο και πλησιάζει όλο και περισσότερες χώρες. Με τις «μη αποφάσεις» της δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις ότι μπορεί να αντιμετωπίσει σωστά και μακροπρόθεσμα την κρίση χρέους στην Ευρώπη η οποία πλέον φαίνεται έχει και νέα μέλη στο κλαμπ των χρεοκοπημένων εκτός της Ελλάδας.
Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, για το μέλλον την ευρωπαϊκής οικονομίας, μετατέθηκαν για τον Ιούνιο. Και παρά τις πομπώδεις δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ ότι επιτεύχθηκε μια συνολική συμφωνία η ουσία είναι μηδέν.
Χαρακτηριστικό  ότι δεν «βλέπουν» την λαίλαπα που πλησιάζει σε όλη την Ευρώπη, στο κείμενο των συμπερασμάτων δε γίνεται καμιά αναφορά ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιρλανδία αλλά ούτε και στην Πορτογαλία η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης..........

Ολόκληρη Σύνοδος Κορυφής έγινε προκειμένου να μας θυμίσουν τι αποφασίστηκε στις 11 Μαρτίου αλλά και να προχωρήσουν και σε αλλαγές που ζήτησε η Γερμανία. Ουσιαστικά, για ακόμη μια φορά η Μέρκελ έκανε ότι ήθελε, πήρε ότι ζήτησε και ανέβαλε τις αποφάσεις για τον Ιούνιο επειδή η ίδια το απαίτησε.
Με απλά λόγια, κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος, εκτός από τον κ Παπανδρέου ο οποίος δεν καταλαβαίνει ότι οι παρατάσεις την μόνη  που δεν ευνοούν είναι την Ελλάδα.  Με ευχολόγια και με έλλειψη αποφασιστικότητας δεν  αντιμετωπίζεται  το τεράστιο οικονομικό  πρόβλημα,  που έχει όνομα και δεν είναι άλλο από την κρίση χρέους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σχόλια