Α. ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ: "Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ"

Σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική, τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και για την στάση της Αντιπολίτευσης, διατύπωσε ο οικονομολόγος - Ακαδημαϊκός και επί σειρά ετών σύμβουλος του Αντρέα Παπανδρέου, Αδαμάντιος Πεπελάσης .
Σε συνέντευξη του χθες 10/5/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό (ΒΗΜΑ 99,5 FM) ο κ. Πεπελάσης που διετέλεσε διοικητής της Αγροτικής και Εμπορικής Τραπέζης, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας τις ευθύνες όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό προειδοποίησε πως η χώρα βαδίζει σε τραγωδία και τόνισε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια οικονομική τραγωδία αντίστοιχη της Μικρασιατικής Καταστροφής.
«Τα κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στρογγυλεμένη, απλή και απτή. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει το περιθώριο για μικροπολιτικούς χειρισμούς. Έχει τεράστιες ευθύνες», τόνισε ο κ. Πεπελάσης.
Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως «έχει κάνει ζημιά στη χώρα, με τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα», προσθέτοντας πως «περιέπαιζε τον λαό όταν έλεγε ότι θα βγούμε γρήγορα στις αγορές».
Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου ότι έρχονται δύσκολα χρόνια ο Αδαμάντιος Πεπελάσης έκανε λόγο για δηλώσεις που έρχονται σε «ύστερο χρόνο» και επεσήμανε πως όταν ο ίδιος έκανε τις ίδιες δηλώσεις, δύο χρόνια νωρίτερα, προκαλούσε δυσφορία.

Σχόλια