ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ 5η ΔΟΣΗ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται ότι θα καταβάλει το μερίδιό του στην επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα σύντομα, ώστε να δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο χρόνο για να οριστικοποιήσει ένα πακέτο βοήθειας που θα στηρίξει την Ελλάδα το 2012 και πέραν αυτού, δήλωσαν σήμερα πηγές.
«Η κατάσταση είναι σαφής: αν υπάρξει μια ισχυρή δέσμευση από τους Ευρωπαίους πως θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα πληρώσει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι θα υπάρξει μια τέτοια δέσμευση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters μια ανώτερη πηγή της ευρωζώνης.
Το ΔΝΤ έχει δηλώσει πως η καταβολή περισσότερων χρημάτων εξαρτάται από την οριστικοποίηση ενός σχεδίου για την εγγύηση των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδας την επόμενη χρονιά.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα διεξαχθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Αν με ρωτήσετε αν θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα με ένα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν σας πω ότι αυτό δεν είναι το πιθανότερο», δήλωσε η πηγή.
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένα πολιτικά ζητήματα, η επεξεργασία των οποίων γίνεται στο υψηλότερο επίπεδο και έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τεχνικά ζητήματα, πράγμα που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο».
Μια άλλη πηγή δήλωσε πως η πληρωμή από το ΔΝΤ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΕΣ: .kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια